Social

#salarii #concedieri #criza financiara

Jumatate dintre patroni fac concedieri in 2009

In timp ce 18% dintre companiile romanesti vor ingheta probabil salariile in 2009, circa 47% cred ca vor fi in situatia de a face disponibilizari .

Anul 2009 este un an de cumpana pentru companii, in conditiile in care multe companii nu au reusit sa-si atinga obiectivele propuse pentru anul 2008. Un sfert din companiile romanesti care au participat la studiul international al firmei de consultanta Hay Group au declarat ca rezultatele pe anul curent vor fi mult sub asteptari .

La studiul global au participat peste 2.500 de organizatii din 91 de tari, informeaza Cotidianul. Dupa ce media cresterilor salariale din Romania a fost de 12,9% in 2008, anul viitor ea va scadea la mai putin de 9%. 

Desi 18% din companiile intrebate cred ca vor ingheta salariile in 2009, un procent mare (43%) este inca nehotarat si asteapta evolutia pietelor pentru a lua hotarari despre salarizarea pe anul viitor.

47% din firme planuiesc sa inghete structura angajatilor sau sa faca concedieri in 2009. Daca anul acesta vor fi platite bonusurile angajatilor, pe viitor este posibila eliminarea lor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea