Social

Jumatate dintre elevi nu trec de Bac

Notele obtinute la simularea bacalaureatului arata ca jumatate dintre elevii bucuresteni au toate sansele sa nu treaca in vara de acest examen. In schimb, la creativitate , sint olimpici .
Peste 15.000 de elevi din Bucuresti au sustinut, saptamina trecuta, un test la una dintre materiile pe care au ales sa le dea la examenul de bacalaureat. Daca in urmatoarele saptamini liceenii nu se pun cu burta pe carte, au toate sansele sa pice la Bac .

Doar 51% dintre elevi au promovat proba la care au ales sa sustina simularea. Cei mai multi dintre candidatii promovati au obtinut note intre 5,00 si 5,99, in aceasta situatie regasindu-se 2.252 de elevi dintre cei 8.119 promovati. Numai 28 de elevi au fost notati cu 10, dintre care 11 la proba geografia Romaniei. Limba germana este singura proba la care toti elevii au luat note de trecere.
La romana, perlele s-au tinut lant

Notele mici pe care le-au obtinut elevii sint explicate si prin perlele culese din lucrari. De exemplu, la proba de Limba si literatura romana, elevii au ajuns la concluzia ca Florica, mosia familiei Bratianu, este de fapt o femeie, iubita poetului. In poezia romantica Strainul de Ion Pilat, autorul vorbeste despre o dragoste straina, in care Florica o vede peste tot, in casa, parc, livezi. Ea nu mai are incredere totala in nimeni si este mirata de orice lucru strain. Ne este prezentat noua cititorilor cadrul natural, unde Florica il asteapta pe strain pe banca sub castanul din vie, au scris elevii. Chiar daca unii si-au dat seama ca Florica este, de fapt, o mosie, ei au amestecat poezia lui Pillat cu romanul Ion al lui Rebreanu. Florica era mosia pentru care Ion s-a casatorit cu Ana. Acest muzeu este mosia Florica cu care poetul se inrudea in linie materna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea