Social

#situatie sociala #regimul comunist #sondaj adolescenti

Jumatate dintre adolescenti cred ca Romania o ducea mai bine in timpul comunismului

Peste jumatate dintre adolescentii romani sunt de parere ca regimul comunist a reprezentat o perioada mai buna decat cea contemporana, potrivit studiului "Implicarea civica si politica a tinerilor", realizat de Fundatia Soros Romania.

38% dintre adolescenti sustin ca sistemul public de sanatate era mai bun in comunism, in timp ce 33% cred in eficienta celui actual.

Acelasi sondaj indica faptul ca 72% dintre liceenii nemultumiti spun ca rezultatele regimului actual la capitolul impunerii respectului fata de lege sunt inferioare fata de cele din regimul comunist.

Totodata, 57% dintre adolescentii chestionati sunt de parere ca situatia actuala este mai rea din perioada comunista. Adolescentii sunt nemultumiti si de felul in care merg lucrurile in sistemul de invatamant. Circa 47% dintre "nemultumiti" vad sistemul de invatamant intr-o situatie mai proasta decat cea inregistrata in urma cu doua decenii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea