Social

#alcool #romania #vin

Jumatate din vinurile romanesti sunt contrafacute. Afla ce bei

sustine ca aproape jumatate din vinul comercializat in Romania este o bautura contrafacute , pe baza de glucoza si amidon.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu sustine ca cel mai usor mod de a recunoaste bauturile care trec drept vin este pretul.

"Ele sunt vandute la preturi foarte mici, de 3-5 lei sticla de plastic de doi litri, sub denumirea de bautura fermentata linistit. De fapt sunt niste falsuri, dar pe timp de criza omul este tentat sa cumpere, neglijand problema calitatii. Se folosesc in general de diminutive, cum ar fi Muscatel sau Crasmarita, dar intalnim si Cetera", a declarat Radulescu, intrebat de Gandul.

"Sunt niste golanii puse in raft, care aduc prejudicii uriase atat consumatorilor cat si industriei vinicole", a completat Cornel Dicu, director in Ministerul Agriculturii.

Cum recunosti un vin contrafacut

Cele mai multe produse care sunt vandute romanilor amatori de vin contin glucoza si amidon. Concentratia alcoolica a unei astfel de bauturi fermentate linistit trebuie sa provina in exclusivitate din fermentatia zaharurilor naturale, spun reprezentantii ministerului.

Ambalajul de plastic si pretul mult prea mic (sub 4 lei/litru) sunt indiciile cele mai relevante in identificarea bauturilor contrafacute. De pe sticlele de bauturi care vor sa treaca drept vin lipseste de fapt cuvantul "vin" si holograma de identificare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea