Social

#universitate #studenti #camin.

Jumatate din studenti nu au locuri in camin

Caminele studentesti din toata tara ofera prea putine locuri. In majoritatea campusurilor studentesti oferta de locuri de cazare pentru studenti a fost la jumatate fata de cerere, iar bursa spagilor pentru un loc in camin a ajuns chiar si la 800 de euro pentru un loc.

Odata cu apropierea inceperii noului an universitar revine in discutie problema locurilor de cazare pentru studenti. In toata tara cazarea studentilor a inceput inca de la sfarsitul saptamanii trecute iar situatia se dovedeste aproape dezastruoasa: in marile centre universitare, jumatate dintre studenti nu vor avea locuri de cazare in camine .

Potrivit Cotidianul, in Capitala, sunt 30.000 de locuri, dintre care 13.000 sunt la Universitatea Politehnica si 5.300 la Universitatea din Bucuresti . Pe aceste locuri se “bat” aproximativ 60.000 de studenti, care au solicitat cazarea in caminele universitatilor. Situatia este si mai grava la Iasi, acolo unde Universitatea “Al. I. Cuza” a anuntat ca ofera 5.900 de locuri pentru cele 14.000 de cereri de cazare.

In ce priveste costul pe care un student trebuie sa-l achite pentru un loc in camin, acesta variaza in functie de camera, de camin, universitate, dar si de tipul de invatamant urmat (la “cu taxa” sau la “fara taxa”). Astfel, potrivit Cotidianul, un loc intr-o camera cu 5 paturi costa cel putin 50 de lei, iar studentii care se vor caza in camerele cu doua paturi vor scoate din buzunare peste 110 lei.

Numarul mic de locuri de cazare duce si la cresterea preturilor practicate la “bursa spagilor”. Sumele cerute si oferite in acest an pentru un loc in camin a variat in acest an intre 200 si 800 de euro, in functie de caminul in care era amplasat respectivul loc. Insa pentru cazare nu s-au cerut numai bani: jurnalistii de la Adevarul au surprins in flagrant un administrator de camin din Agronomie atunci cand a cerut servicii sexuale de la o studenta, in schimbul unui loc in camin.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea