Social

#pensie #pensionari #mancare #saracie

Jumatate din pensionare se indoapa cu paine

Jumatate dintre familiile de la tara sunt formate din pensionari . Ba mai mult, peste 63% dintre familiile de la tara conduse de batrani, au drept „cap de familie” un pensionar trecut de 65 de ani, potrivit unui raport al Ministerului Muncii, realizat pe baza datelor Institutului National de Statistica . Cele mai „imbatranite” judete, care depasesc media de pensionari pe tara, sunt Teleorman, Bihor, Salaj, Giurgiu, Buzau si Dolj.  

Cat mananca un pensionar

Batranii de la tara cheltuiesc mai putini bani pe mancare decat cei de la oras, mai arata raportul. De pilda, in luna ianuarie 2008, o familie obisnuita de pensionari din mediul rural si-a permis sa cheltuiasca pe mancare 153 de lei de persoana, in vreme ce o familie din mediul urban a cheltuit 157 de lei. In general, majoritatea pensionarilor isi iau caloriile din produsele vegetale, si nu din cele animale. Painea si alte produse din cereale sunt hrana de baza a batranilor. La polul opus se afla fructele si pepenii  - pentru multi pensionari, acestea au devenit deja delicatese .

Continuarea in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea