Social

#constanta #prabusire #marea neagra

Jumatate din orasul Constanta, in pericol de prabusire?

Inspectoratul Teritorial in Constructii (ITC) Constanta avertizeaza autoritatile asupra pericolului iminent: jumatate din oras s-ar putea prabusi in mare.

Alunecarile de teren ale taluzurilor de pe malul marii sau portului pun in pericol viata constantenilor, in cazul nu se iau masura, spune directorul ITC.

"Zonele periculoase ale Constantei, din punct de vedere al falezelor inalte, care prezinta un risc major de prabusire, sunt strada Traian, tunelul CFR care leaga portul de gara, zona adiacenta strazii Karatzali si toata faleza dintre portile 4 si 6 ale portului. Daca municipalitatea nu se implica, sunt toate sansele sa se trezeasca cu jumatate din Constanta in mijlocul marii.

Ii recomand d-lui primar Radu Mazare sa se intoarca din vacanta printre constanteni si sa se ocupe de problemele orasului", a declarat directorul general al ITC Constanta, Gigi Chiru, citat de Evenimentul Zilei.

Alunecarile de teren au afectat deja toate zilele mentionate, unde traiesc mii de familii. Un crater de 15 m adancime si-a facut aparitia in aceasta vara in centrul orasului, pe strada Traian. Primaria Constanta a platit 200.000 de lei pentru astuparea craterului, care a aparut din nou dupa o saptamana.

"Pericolul de prabusire exista de la blocul turn de la gara pana la restaurantul Ciuperca, pentru toate blocurile. La ploile alea mari am vazut cu ochii mei cum suvoaiele de apa erau absorbite de canalizare cu o viteza uluitoare, e o groapa uriasa sub strada si nimeni nu face nimic", a explicat constanteanul Constantin Tepus pentru Evenimentul Zilei.

Ingrijorarea directorului ITC si a constantenilor nu este insa impartasita si de autoritatile locale.

"Ii invit pe locatari la primarie pentru a le prezenta punctul nostru de vedere, care nu e asa de prapastios. Am citit expertiza tehnica si, ca linie generala, nu suntem surprinsi ca exista apa in versant, fapt cunoscut din 1910 cand au fost primele amenajari ale drenurilor, tunelurilor de captare, puturilor si retelei de dirijare a apelor catre mare. Numai dl. Chiru nu stie", a declarat viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau.

"Nu stiu daca faleza va rezista in iarna asta", sustine Gigi Chiru, directorul ITC Constanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea