Social

Judecatorii ii dau un nou ragaz lui Tender

bucuresti cu un zimbet slab. El a obtinut o noua aminare, de doar doua zile, in procesul care discuta propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 30 de zile. Aminarea a fost facuta pentru ca avocatii sa-si poata pregati apararea, in raport de inscrisurile depuse in instanta de procurori, spune Laura Andrei, vicepresedintele tribunalului. La iesirea din sala, omul de afaceri a explicat si motivul pentru care au stat asa de mult: Avocatii au ridicat mai multe exceptii. A fost treaba de procedura.

Inregistrarea pe care se bazeaza procurorii

Parchetul General a decis ca este necesara arestarea preventiva, deoarece Ovidiu Tender ar fi incercat sa influenteze un expert tehnic din dosarul Rafo. El a mai spus ca, intr-adevar, la dosar exista inregistrarea unei convorbiri intre expertul tehnic, Cristian Bejinaru, si o alta persoana, dar ca nu ar avea nici o legatura cu aceasta discutie. Nu sint eu actorul, a explicat laconic Tender. Ieri, inregistrarea a fost ascultata de judecatori deoarece, in timpul procesului, grefiera completului de judecata a adus un set de boxe audio.

Prejudiciu de 2.700 de miliarde de lei

Ovidiu Tender este cercetat in dosarul Rafo de aproape un an de zile, fiind audiat prima oara in august 2005. Procurorii considera ca el s-ar face vinovat de mai multe capete de acuzare: inselaciune, bancruta frauduloasa , instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, dar si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Pe baza probelor din dosar, procurorii au aratat ca Tender si Marian Alexandru Iancu, patronul clubului de fotbal Politehnica Timisoara, au constituit o grupare de criminalitate organizata in care au cooptat si alte persoane, pentru a obtine fonduri frauduloase ce urmau sa fie disimulate. Prejudiciul adus statului ar fi de 2.700 de miliarde de lei vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea