Social

Judecatoarea Ciuca - trimisa iar in judecata

JUDECATOAREA ANDREEA CIUCA ajunge din nou in instanta, dupa ce DNA Mures a decis trimiterea ei in judecata pentru savarsirea infractiunilor de primire de foloase necuvenite , abuz in serviciu contra intereselor publice , fals in declaratii , acces fara drept la un sistem informatic si transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic .
Ciuca a fost suspectata ca ar fi "spart"serverul Tribunalului Mures, de unde ar fisustrasmaimultedocumente. Fost presedinte al Tribunalului Mures, Andreea Ciuca, a fost achitata in luna iunie de instanta suprema, unde era judecata pentru mai multe fapte de coruptie. In acel caz, Ciuca a fost chiar arestata pentru luare de mita, sustragere de inscrisuri, fals si uz de fals, ea sustinandu-si, inca de la inceput, nevinovatia. Surse judiciare ne-au precizat ca judecatoarea mai este insa cercetata de DNA in dosarul 237/P/2005, procurorii anticoruptie facand verificaricuprivire la eventuale fapte de coruptie. In perioada 2002-2003, Andreea Ciuca ar fifacutanumitepromisiuni lui Aristide Roibu, Viorel Hrebenciuc si Gyorgy Frunda, privind solutionarea unor anumite dosare comerciale. In schimb, Ciuca ar fi vrut ca acestia sa intervina pe langa ministrul justitiei de atunci, Rodica Stanoiu, pentru a nu o schimba din functie. Seful SRI, Radu Timofte, declara anul trecut ca judecatoarea a fost in atentia Serviciului din anul 2002, intrucat ar fi fost suspectata de legaturi cu mafia italiana. Viorel Hrebenciuc, vicepresedintele Partidului Social Democrat, se afla ieri, la Berlin. Contactat telefonic, el a negat ca ar fi intervenit in sprijinul Andreei Ciuca. Hrebenciuc a mai declarat ca nu o cunoaste personal pe judecatoare. La randul sau, senatorul Aristide Roibu sustine ca nu a intalnit-o pe Andreea Ciuca decat de doua ori, la Comisia Juridica a Senatului. Prima data, in 2001, Andreea Ciuca venise sa reclame comportamentul unui senator, iar a doua oara, in 2003, judecatoarea a fost examinata de Comisia Juridica, fiind propusa pentru o functie in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. "Alte legaturi nu am mai avut cu Andreea Ciuca. Ma bucur ca Parchetul face astfel de cercetari", ne-a declarat senatorul Aristide Roibu. Pana la inchiderea editiei, senatorul Gyorgy Frunda nu a putut fi contactat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea