Social

Jucatorii de la Chelsea, amendati

Jucatorii echipei Chelsea vor fi amendati cu 250 de lire sterline daca vor intirzia 15 minute la antrenament, conform regulilor impuse de tehnicianul Jose Mourinho .

Potrivit sursei citate, in carnetelul cu reguli inminat fiecaruia dintre jucatorii echipei londoneze se mentioneaza ca, in cazul in care vor intirzia la antrenament inca 15 minute, in afara de sfertul de ora de la inceput, li se va aplica o amenda suplimentara de 500 de lire sterline. Daca vor intirzia mai mult de 30 de minute, fotbalistii echipei londoneze vor fi amendati cu o suma ce va fi stabilita de Mourinho.

Codul de conduita impus de Mourinho este impartit in sapte sectiuni si arata cum trebuie sa se comporte fotbalistii in relatiile intre ei si in public, precum si sanctiunile pe care le vor primi in cazul incalcarii regulilor.

"Jucatorii trebuie sa stie ca ei sint niste modele pentru copii si adulti si trebuie sa aiba intotdeauna un comportament in limitele eticii. Jucatorilor le este interzis sa se afle in afara resedintelor lor dupa ora 24.00. In noaptea de dinaintea unei zile de pauza, fotbalistilor le este permis sa stea in afara resedintelor lor pina la ora 02.00", se mentioneaza in regulamentul stabilit de Mourinho.

"Sunday Mirror" scrie ca astfel de reguli vor trebui sa fie respectate si de citiva jucatori tineri care au fost vazuti frecvent, in sezonul trecut, in cluburile de noapte din Londra. "Adrian Mutu, John Terry si Babayaro au avut probleme disciplinare din cauza noptilor petrecute in oras", mentioneaza publicatia britanica.

Potrivit regulilor lui Mouriho, comportamentul gresit al jucatorilor fata de staff-ul tehnic, personalul medical, cel administrativ si presa, nu va fi tolerat. "Comportamentul gresit al jucatorilor fata de coechipierii lor, la antrenamente, in zilele meciurilor, in timpul calatoriilor sau in incinta clubului nu va fi tolerat si va fi considerat o ofensa grava. Toate comportamentele gresite vor fi analizate de un director executiv si de antrenor si ar putea atrage o sanctiune financiara sau o suspendare", se precizeaza in codul stabilit de tehnicianul portughez.

De asemenea, jucatorii echipei Chelsea care nu se prezinta la programarile facute de departamentul medical vor fi amendati si sanctionati disciplinar. Cartonasele rosii primite direct vor fi analizate de antrenor si de capitanul echipei, iar daca se va considera oportun, se vor lua masuri disciplinare.

Fotbalistii formatiei londoneze, printre care se numara si Adrian Mutu, nu mai au voie sa manince gustari inaintea meciurilor sau sa isi comande mincare si bautura in camera de hotel. "In camere este interzis fumatul si consumul de alcool. Departamentul medical este responsabil pentru alegerea meniului. Nu sint acceptate plingeri. Jucatorilor le este permis sa solicite inaintea meciurilor un meniu diferit, conform culturii si obiceiurilor lor", prevad regulile lui Mourinho.

Jose Mourinho considera ca jucatorii au datoria de a mentine un stil de viata care sa le protejeze capacitatea de a juca la nivelul lor maxim. Astfel, ei trebuie sa respecte un regim alimentar sanatos, sa consume alcool moderat, sa evite folosirea medicamentelor si sa doarma suficient de mult. Jucatorii accidentati , indiferent daca sint sau nu straini, pot parasi orasul Londra sau tara doar cu acceptul departamentului medical si al antrenorului.

Chelsea va efectua, incepind cu data de 21 iulie, un turneu in Statele Unite. "Acolo nu se vor putea intimpla incidente precum cel in care au fost implicat jucatorii echipei Leicester City, in statiunea La Manga , deoarece Mourinho a stabilit cite o sedinta in fiecare seara, la ora 21.00, pe perioada stagiului de pregatire din SUA", se precizeaza in "Sunday Mirror".

"Sunday Mirror" noteaza ca Jose Mourinho a mai folosit anterior regulile pe care le impune la Chelsea la fosta sa formatie, FC Porto.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea