Social

John McCain isi face campanie in Irak

Senatorul John McCain, cel mai probabil viitorul candidat la presedintia Statelor Unite, din partea Partidului Republican , s-a deplasat ieri intr-o vizita-surpriza in Irak, pentru intalniri cu oficiali americani si irakieni de la Bagdad.

Ambasada Statelor Unite de la Bagdad a anuntat ca detaliile vizitei senatorului american de Arizona au ramas secrete pana in ultimele clipe, din ratiuni de securitate. De altfel, agentiile de presa internationale sustineau ieri ca este foarte probabil ca senatorul sa se fi aflat deja in Irak de mai multe ore, pana ce jurnalistii acreditati la Bagdad sa fi aflat de vizita acestuia.

razboi al Statelor Unite, in razboiul din Vietnam , se afla pentru a opta oara in Irak. Senatorul de Arizona sustine insa ca vizita sa din Irak si programatul turneu european ce va debuta astazi nu are nicio legatura cu campania electorala din Statele Unite. Cu toate aceastea, el este insotit la Bagdad de politicieni influenti de la Washington, printre care senatorul independent, fost democrat, Joe Lieberman si senatorul republican Lindsey Graham.

Toi cei trei senatori sustin o implicare si mai puternica a SUA in Irak. Ei cer trimiterea de noi trupe americane in Irak. Trioul politicienilor de la Washington s-a intalnit ieri cu adjunctul primului-ministru irakian, dar si cu generalul David Petraeus, comandantul fortelor armate americane din Irak. In zilele urmatoare John McCain se va deplasa in Israel, Iordania, Marea Britanie si Franta. In Europa, McCain se va intalni cu premierul britanic Gordon Brown, dar si cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy. 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea