Social

#program jogging #efecte jogging #alergare #jogging

Jogging-ul poate fi periculos. Iata ce se intampla cand exagerezi!

Miscarea fizica este recomandata pentru o viata sanatoasa, dar se poate intoarce impotriva ta daca exagerezi. Aceasta este concluzia trasa de diverse grupuri de cercetatori danezi si americani care si-au indreptat atentia catre pasionatii de jogging in aer liber.

Trei sedinte saptamanale de jogging care sa nu depaseasca doua ore si jumatate in total ar trebui sa fie de ajuns pentru a te mentine in forma, sustin medicii danezi. Alergarea trebuie efectuata intr-un ritm usor, fara excese. Statistica indica o rata de mortalitate foarte scazuta in randul practicantilor de jogging care respecta un program moderat de antrenament, se arata in studiile efectuate in cele doua tari.

Atat medicii din Copenhaga, cat si cardiologii americani sustin ca excesele in programul de jogging adoptat de iubitorii de miscare pot deveni periculoase. Cei care adopta un ritm prea rapid al alergarii se pot trezi in aceeasi conditie fizica ca a unei persoane sedentare.

In plus, sportivii pasionatii care se inscriu in curse de maraton risca sa sufere modificari strucurale ale sistemului cardiovascular, mai spun medicii americani.

Sursa foto: cdm.me
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea