Social

#jocurile olimpice de vara #avertizare calatorie #jo rio #jocurile olimpice. #mae # jocurile olimpice de la rio

Jocurile Olimpice de la Rio: Avertizare de calatorie de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de calatorii pentru romanii care urmeaza sa-si petreaca vacanta la Rio, locul in care se desfasoara Jocurile Olimpice de Vara. De asemenea, MAE le ofera romanilor sfaturi utile privind actele necesare pentru deplasarea in Republica Federativa a Braziliei.

Jocurile Olimpice se vor desfasura la Rio de Janeiro, Republica Federativa a Braziliei, in perioada 5-21 august 2016.

MAE avertizeaza ca este necesara viza pentru a sta pe teritoriul brazilian.

De asemenea, turistii care vor locui in preajma locurilor de desfasurare ale unor competitii sportive, ce presupun prezente si concentrari majore de spectatori/suporteri, vor primi din partea autoritatilor braziliene un permis (ex. dovada de rezidenta in zona respectiva) in cazul cazarilor la un particula.

Avertizari MAE:

Este interzis fumatul in toate spatiile publice si in anumite zone de pe plaja si faleza, in special in fata hotelurilor mari de 4-5 stele care au plaje private;

Se recomanda a se evita schimbul valutar in strada sau in alte locatii neautorizate, dar si achizitionarea unor bilete de acces la competitii sportive, existand deja inregistrate multe plangeri cu privire achizitionarea unor bilete de acces falsificate;

Se recomanda evitarea prezentei la terenurile, salile si parcurile unde au loc evenimente sportive sau cultural-artistice, cu bagaje voluminoase, cu mancare sau alcool;

In zilele de 05, 18 si 22.08.2016 bancile si institutiile financiare vor fi inchise si nu se vor efectua operatiuni la ghiseu, ci numai la bancomate/ATM.

Zika – ce trebuie sa stie turistii

Pentru cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in zone cu transmitere locala a Virusului Zika, se recomanda masuri de protectie personala impotriva intepaturii tantarilor (atat in incinte, cat si in exterior, mai ales pe timp de zi, cand este intervalul maxim de activitate al tantarului vector). Se recomanda purtarea de haine deschise la culoare cu maneci lungi, pantaloni lungi si bluze/camasi cu maneca lunga, sapca sau palarie, pantofi inchisi, perioada de repaus sa fie asigurata in spatii prevazute cu aer conditionat sau cu plase pentru tantari, chiar si in timpul zilei.

MAE recomanda ferm cetatenilor care prezinta simptome compatibile cu infectia cu Virus Zika (pete rosii pe tot corpul, mancarimi, febra, stari de ameteala etc.), in interval de 3 saptamani de la intoarcerea dintr-o zona/tara afectata, sa se adreseze medicului si sa specifice daca au calatorit recent in astfel de zone/tari.

Date utile de contactale autoritatilor locale:

  • Politia Federala –194;
  • Politia Militara –190;
  • Salvarea – 191;
  • Pompieri –193;
  • Batalion de Politie Zone Turistice – 21-2332 7928; 21 2332 7937;
  • Delegatia Speciala pentru Ajutor Turisti – 21 2332 2924; 21 2334 6802;

Mai multe detalii poti gasi aici

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea