Social

Jardel: Sunt dependent de cocaina

Mario Jardel a recunoscut pentru un post de televiziune ca incearca sa scape de viciul care i-a afectat cariera si ca vrea sa revina pe teren la un club din tara sa natala.

In varsta de 34 de ani, fostul castigator al „Ghetei de Aur” a inceput sa se drogheze in urma cu mai multi ani, din cauza anturajului si a depresiei pricinuite de divort. Cu toate acestea, brazilianul sustine ca de doua luni nu a mai consumat cocaina.

„La inceput a fost anturajul, apoi, cu o succesiune rapida, au venit divortul, dezamagirea si drogurile. Din pacate, nu e vorba de un viciu trecator , e o problema pe care o am de ani de zile si nu sunt sigur ca nu as repeta asta, chiar daca de doua luni reusesc sa stau departe”, a declarat Mario Jardel in timpul talkshow -ului fotbalistic „Esporte Espetacular”.

„Am consumat un singur drog – cocaina. Nu ma drogam in timpul sezonului, ci doar in vacante. Sa stiti, nu sunt singurul. Multi fotbalisti au problema asta, dar nu vreau sa vorbesc despre asta”, a mai spus Jardel, facand probabil referire si la Adrian Mutu, care a fost dependent de acelasi drog ca si brazilianul.

Pana la un punct, Mário Jardel Almeida Ribeiro a avut o cariera de-a dreptul impresionanta. A debutat in 1990 la Vasco da Gama, pentru care a marcat de 22 de ori in 39 de partide. Si-a imbunatatit procentajul intre 1995 si 1996, cand a reusit nu mai putin de 67 de goluri in 73 de meciuri jucate in tricoul celor de la Gremio.

A facut pasul apoi spre fotbalul european, unde a aparat culorile lui FC Porto, pentru care a marcat 130 de goluri in 125 de partide. Din 2000 pana in 2003, a facut senzatie si in Turcia, la Galata, dar si inapoi in Portugalia, la rivala lui Porto, Sporting Lisabona .

Apoi avea sa vina declinul. Un transfer la Ancona, apoi la Bolton, apoi in Argentina, la Newells. S-a intors in Europa, la Deportivo Alaves, apoi a revenit in America de Sud, la Goias. Apoi a trecut in curtea celor de la Beira Mar si in cea a cipriotilor de la Anorthosis Famagusta . Si-a incercat norocul pana in 2008 tocmai in Noua Zeeleanda, unde e jucat la Newcastle Jets. Cinci ani, opt cluburi de pe trei continente, doar 54 de partide si, cel mai grav, numai sapte goluri marcate…

Jardel incearca o explicatie: „La echipele mici pe la care am trecut, cum sa pot sa dau gol, daca nu avea cine sa imi puna mingea la picior?!”...


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea