Social

#victor iuscenko #ucraina #iulia timosenko #gaze #conflict

Iuscenko si Timosenko se lupta pentru gazele Romaniei

Compania Naftogaz este acuzata ca a sustras gaze naturale destinate exportului. Tarile in care ar fi trebuit sa ajunga miliardele de metri cubi de gaz sunt Romania, Ungaria si Polonia.
 
Serviciile de securitate ucrainene investigheaza sechestrarea de catre compania Naftogaz a 6,3 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Acestea provin de la compania RosUkrEnergo , care urma sa livreze acest volum Poloniei, Romaniei si Ungariei. Naftogaz este acuzata de catre miliardarul Dmitri Firtas, detinator a 45% din RosUkrEnergo, compania in care Gazprom detine 50% din actiuni.

Dupa raidul de marti al trupelor speciale la sediul Naftogaz, astazi, sediul din Kiev al Ukrtransgaz a fost controlat. Compania este afiliata la Naftogaz si gestioneaza sistemul de gazoducte din Ucraina.

Iulia Timosenko , premierul Ucrainei, sustine ca Naftogaz a cumparat de la Gazprom 11 miliarde de metri cubi de gaze, in care sunt incluse si cele 6,3 miliarde destinate statelor europene, informeaza Cotidianul.

Reprezentantii Gazprom cred ca Naftogaz si-a insusit gazele pentru a recupera o datorie mai veche.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea