Social

#iurie rosca #vicepremier #republica moldova #chisinau #vize

Iurie Rosca vrea scoaterea vizelor pentru romanii care merg in Moldova si ambasador roman la Chisinau

Noul vicepremier moldovean, Iurie Rosca , vrea ca romanii sa nu mai aiba nevoie de viza pentru a merge in Moldova. Acesta este anuntul venit astazi dinspre Chisinau, la care se adauga si intentia lui Rosca de a avea un ambasador al Romaniei in capitala moldoveana.

Vesti bune dinspre Chisinau. Noul vicepremier numit de Vladimir Voronin, despre care se stia ca are orientari pro-romanesti, Iurie Rosca, vrea revizuirea ordonantei de Guvern privind introducerea regimului de vize pentru cetatenii romani si numirea cat mai rapida a unui ambasador al Romaniei la Chisinau.

Potrivit Adevarul, Rosca face publica aceasta intentie a sa, demontand intrucatva indoielile pe care politicienii moldoveni, mai ales cei din opozitie, le aveau in legatura cu el. Intentia lui Rosca ar urma sa stearga din efectele deciziilor luate de autoritatile de la Chisinau, in frunte cu presedintele comunist Voronin fata de tara noastra.

La inceputul lunii aprilie, in urma alegerilor din Moldova, castigate de Partidul Comunist , opozitia a scos in strada zeci de mii de oameni care au contestat rezultatele scrutinului. In timpul protestelor steagul Romaniei a fost arborat pe sediul Presedintiei moldovene, motiv pentru care comunistii au acuzat Romania de instigare la revolutie.

O prima masura luata impotriva tarii noastre cu aceasta ocazie a fost expulzarea ambasadorului Romaniei de la Chisinau si introducerea de vize pentru cetatenii romani care vor sa calatoareasca spre Republica Moldova.

Si pentru ca si noul ambasador desemnat in locul celui expulzat, respectiv Mihnea Constantinescu, nu a primit aprobarea Chisinaului, Romania a decis sa nu mai desemneze alt ambasador, pana la normalizarea situatiei dintre cele doua tari.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea