Social

#iurie rosca #vicepremier #republica moldova #chisinau #presedinte #alegeri

Iurie Rosca ar putea fi succesorul lui Voronin la presedintia Moldovei

Iurie Rosca ar putea fi viitorul succesor al lui Vladimir Voronin la presedintia Moldovei. Potrivit declaratiilor lui Rosca, citat de presa moldoveana de limba rusa, actualul presedinte de la Chisinau i-ar fi propus functia de presedinte al tarii, pentru urmatoarele alegeri prezidentiale care ar trebui sa urmeze anticipatelor din iulie.

Liderul Partidului Popular Crestin-Democrat (PPCD) Iurie Rosca, numit recent vicepremier in guvernul de la Chisinau, a povestit pentru cotidianul Moldavskie Vedomost ca Voronin l-a chemat si i-a spus ca el este cel mai de incredere succesor la functia de sef al statului.

"In timpul discutiei, Voronin mi-a spus ca imi incredinteaza functia de vicepremier pentru a ameliora relatiile cu Romania si ulterior pentru a-mi oferi posibilitatea de a candida la functia de presedinte al tarii", a declarat Rosca, citat de Jurnal de Chisinau.

Potrivit Adevarul, aceasta declaratie cu titlu de intentie ar veni in urma “tradarii” fostului om de incredere al lui Voronin, Marian Lupu . Acesta a ales sa preia conducerea Partidului Democrat din Moldova si sa participe pe prima pozitie a listei la alegerile anticipate din iulie, dupa ce demisionase din Partidul Comunist .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea