Social

#cerere online #emitere carnet auto #carnet auto #carnet de sofer

Iti expira permisul auto? Iti poti comanda unul nou de pe internet

Deplasarile la serviciul public comunitar vor deveni o amintire. Conducatorii auto al caror permis expira, este furat sau pierdut pot face o solicitare pentru emiterea unui nou carnet din fata calculatorului.

 

Serviciul este disponibil insa numai pentru conducatorii auto ale caror carnete au fost emise incepand cu anul 2009.

Conducatorii auto pot solicita un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasa prin e-mail, fara sa se mai deplaseze la serviciul public comunitar.

Potrivit avocatnet.ro, prin ordinul MAI nr. 123/2013, autoritatile au dat posibilitatea conducatorilor auto sa solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori in cazul schimbarii numelui titularului, inainte de expirarea valabilitatii administrative.

Posesorii carnetelor emise incepand cu anul 2009 pot depune o cerere pentru eliberarea unui duplicat si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior sau prin e-mail.

Adresele de e-mail la care pot fi trimise solicitarile de eliberare a unui duplicat sunt disponibile pe paginile de internet ale prefecturilor din tara (daca au fost publicate) sau pot fi aflate sunand la registratura institutiei.

Bucurestenii pot trimite cererea la adresa permise.bucureşti@mai.gov.ro. Aceasta trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente, scanate şi ataşate in e-mail.

  • actul de identitate al titularului;
  • procura speciala si actul de identitate al mandatarului (in cazul cetatenilor romani din strainatate);
  • dovada platii taxelor si tarifelor aferente eliberarii permisului de conducere - 68 de lei (poate fi achitata la CEC);
  • permisul de conducere, atunci cand acesta se afla in posesia titularului;
  • doua fotografii ale titularului, 35x38,5mm, de data recenta, in cazul cetatenilor romani din strainatate si in cazul cererilor depuse la alt serviciu public.

In cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie sa ataseze la cerere si o declaratie pe propria raspundere in care declara acest fapt.

Sursa foto: spcrpcivcluj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea