Social

#italia #amprente #rromi

Italienii continua amprentarea romilor

Criticile venite de la Bruxelles nu au niciun efect asupra autoritatilor de la Roma, depasite de situatie.

Ministrul de interne Roberto Maroni a declarat ca amprentarea celor care traiesc in taberele de nomazi din Italia va continua, indiferent de avertismentele UE.

„Initiativa italiana va continua si va constitui o buna practica pentru zonele degradate si va fi adoptata si de alte tari europene’’, a declarat Roberto Maroni. De altfel, Prefectura Romei a anuntat ieri ca va incepe in urmatoarele 48 de ore recensamantul care vizeaza cele circa 10.000 de persoane care traiesc in taberele de nomazi din capitala italiana, la actiune urmand sa participe si angajati ai Crucii Rosii.

Referindu-se la rezolutia adoptata recent de Parlamentul European, prin care li se cerea autoritatilor italiene sa nu preleveze amprentele digitale ale romilor, ministrul de interne a declarat ca ea se bazeaza pe "acuzatii false".

Mai mult, Maroni se simte "insultat" de cei care caracterizeaza masurile guvernului de la Roma drept "discriminatorii si rasiste". "Nu mai pot accepta, ca ministru, sa fiu tratat in felul acesta pe baza unor acuzatii false. De-acum inainte ma voi adresa justitiei pentru orice defaimare la adresa mea", a amenintat Maroni.

Barroso se lasa convins


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, se afla de luni la Roma pentru a discuta cu autoritatile italiene controversata actiune de amprentare care ii vizeaza mai ales pe cetatenii de etnie roma, inclusiv pe copii.

Dupa intalnirea cu presedintele Camerei Deputatilor, Gianfranco Fini, Barroso a declarat ca este convins de faptul ca Italia este un "garant al securitatii, solidaritatii si integrarii".

Berlusconi indeamna la boicotul UE

Premierul Silvio Berlusconi si-a indemnat ministrii sa boicoteze reuniunile UE unde nu exista documentatie si in limba italiana si sa paraseasca sedintele in care sunt obligati sa vorbeasca in alta limba decat cea materna. UE are 23 de limbi oficiale, insa engleza, franceza si germana sunt cele trei "limbi de lucru", folosite in activitatile curente ale institutiilor comunitare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea