Social

#sesim Italia #Italia cutremur

Italia, zguduita din nou de cutremur! Avertisment ingrijorator al unui seismolog

Dupa seismul de duminica dimineata de 6,5 grade, mai multe cutremure cu magnitudine de pana la 4,2 grade pe Richter s-au inregistrat in cursul noptii in centrul Italiei.

Un cutremur de mica intensitate s-a produs in Perugia la ora locala 03:27 (02:27 GMT), potrivit Institutului Italian de Seismologie si Vulcanologie, care a inregistrat numeroase replici mai mici.

Potrivit autoritatilor italiene, sunt 28.000 de sinistrati, insa presa scrie ca 100.000 de oameni au ramas fara locuinta in urma cutremurului, arata The Telegraph.

“Tot orasul s-a prabusit, nu a mai ramas nimic. Este un dezastru, am vazut iadul”, a povestit Marco Rinaldi, primarul din Ussita.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a luat decizia de a inchide luni scolile pentru a verifica eventualele pagube suferite ca urmare a puternicului cutremur, inregistrat duminica in centrul Italiei, si care s-a resimtit cu putere si in capitala, scrie EFE.

 

Specialistii anunta ca in mod sigur vor mai fi replici dupa cutremurul de duminica timp de “cel putin cateva saptamani”', dar nu este posibil sa spuna daca vor exista cutremure mai mari.


 

Gianluca Valensise, seismolog la Institutul national de geofizica si vulcanologie din Italia, a declaratpentru Reuters a exista o “legatura geodinamica” intre cutremurul ucigas din august si toate celelalte care au urmat.

“Un cutremur cu magnitudinea 6 sau mai mare creeaza tensiuni care sunt distribuite de-a lungul tuturor faliilor adiacente si pot provoca rupturi ale acestora, iar acest lucru este, probabil, ceea ce s-a intamplat din august pana acum”. “Acest proces poate continua la infinit, cu un cutremur mare slabind o falie vecina intr-un proces de domino, care poate acoperi sute de kilometri, in principiu”, a explicat specialistul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea