Social

Italia trebuie sa ramana stapana la ea acasa, spune Berlusconi, referindu-se la imigranti

Italia trebuie "sa ramana stapana la acasa", pastrandu-si in acelasi timp traditia de tara primitoare, a declarat astazi referindu-se la imigratie, noul sef al Guvernului Silvio Berlusconi , in primul sau discurs in fata Camerei Deputatilor, transmite AFP.

"Dezvoltarea inseamna (...) a fi stapani in propria noastra casa, dar a fi mandri de spiritul nostru traditional primitor", a declarat Silvio Berlusconi, in contextul in care Guvernul pregateste deja un pachet de masuri vizand imigratia clandestina.

Aceste masuri, care vor fi definitivate astazi si adoptate intr-o viitoare sedinta de Guvern, presupun in primul rand introducerea in Codul Penal a delictului de imigratie clandestina si facilitarea expulzarilor.

Masurile vizeaza toti cetatenii romani, la capatul unei campanii electorale dominate de tema sigurantei publice, in urma mai multor intamplari de fapt divers exploatate de dreapta si in care au fost acuzati romani, scrie AFP.

Bucurestiul a anuntat luni ca ministrul de interne roman va merge "de urgenta" la Roma pentru a discuta despre aceste masuri.

Ministrul de Interne Roberto Maroni
va discuta pachetul de masuri cu ministrii de Interne, al Apararii si de Externe intr-o reuniune de astazi, incepand cu ora 16:00, ora Romaniei. El a precizat ca masurile ar putea fi aprobate de Guvern saptamana viitoare, potrivit presei italiene.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea