Social

Italia se aliaza cu Franta pentru a inaspri politicile anti-imigratie din UE

Ministrul de Interne italian aminteste ca delictul de imigratie exista si in Franta, Marea Britanie si Germania.

Guvernul italian va colabora cu autoritatile franceze pentru a aduce la zi anumite politici „demodate” ale UE, precum cea privind imigratia, relateaza Mediafax. Italienii au sesizat ocazia si au preluat din zbor unul dintre punctele cele mai importante de pe agenda presedintiei franceze a UE.

Mai mult, autoritatile de la Roma spun ca Franta s-a inspirat din politicile promovate de fostul comisar european pentru Justitie, Franco Frattini, actualmente sef al diplomatiei italiene. Franco Frattini, anterior comisar european, avea printre atributii si problema imigratiei si a pledat pentru o politica mai restrictiva, in special privind imigrantii romani din Italia .

„Vrem sa colaboram cu alte state pentru a aduce la zi politicile europene. Pactul pentru imigratie al presedintelui francez Sarkozy, de exemplu, demonstreaza vointa (francezilor) de a implementa politica pe care comisarul Frattini a urmarit-o in cursul ultimelor sase luni”, a declarat Andrea Ronchi , ministru al Afacerilor Europene, intr-un interviu acordat, duminica, cotidianului Il Sole-24 Ore.

Franta insa are si ea experinta, reluand o serie de idei propuse de Nicolas Sarkozy, negociaza in prezent cu partenerii europeni un „pact pentru imigratie” care vizeaza, printre altele, instituirea unui „contract de integrare” pentru straini cu scopul de a reduce numarul imigrantilor clandestini si de a incuraja imigratia legala. Parisul va asigura presedintia rotativa a UE in cel de-al doilea semestru.

„Putem si vrem sa colaboram cu ceilalti pentru a aduce la zi anumite politici putin demodate, printre care, bineinteles, cea privind imigratia si securitatea", a reiterat Ronchi, intrebat despre posibilele reactii din partea Bruxelles-ului privind noile masuri de combatere a imigratiei clandestine adoptate in urma cu zece zile de Guvernul italian.

Prefectii oraselor italiene Roma, Milano si Neapole au fost numiti, sambata, in functia de "comisari extraordinari" insarcinati cu gestionarea, fiecare in orasul sau, a problemelor legate de imigrantii de etnie roma si taberele lor ilegale.

Ministrul italian de Interne: „toleranta zero” impotriva imigratiei ilegale


Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, membru al miscarii populiste si antiimigratie Liga Nordului, a promis duminica o „toleranta zero” in lupta impotriva imigratiei ilegale, potrivit agentiei ANSA. „Toleranta zero este obiectivul nostru si va asigur ca il vom indeplini”, a declarat Maroni in fata catorva zeci de mii de simpatizanti ai Ligii Nordului, reuniti pentru adunarea lor traditionala anuala de la Pontida, in nordul tarii.

„Ne acuza (n.r. ei, europenii) ca am devenit o tara rasista si xenofoba. Acestea sunt minciuni ale celor care nu accepta faptul ca odata cu (sosirea) noastra la guvernare, muzica s-a schimbat” in domeniul imigratiei, a adaugat el. „Daca facem noi un lucru, nu este bun, daca il fac ceilalti este bine”, a acuzat ministrul, afirmand ca delictul imigratiei ilegale „exista in Franta de 15 ani, exista in Marea Britanie si chiar in Germania, unde a fost introdus de socialistii lui (Gerhard) Schroder”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea