Social

#romani #italia #raiduri punitive #autoritati mobilizate

Italia nu tolereaza represaliile impotriva romanilor

Autoritatile italiene si-au aratat disponibilitatea de a apara romanii care muncesc in peninsula impotriva represaliilor localnicilor. Fortele de ordine au fost mobilizate pentru a combate orice act de violenta impotriva romanilor.

"Nu vom tolera represalii impotriva cetatenilor romani", a declarat ministrul italian de externe Franco Frattini , citat de Cotidianul. El a aratat o pozitie ferma impotriva "raidurilor punitive" organizate de Italieni in regiunea Lazio.

Chiar daca "romanii cumsecade care traiesc in Italia sunt ingrijorati ca ar putea fi victime ale unor represalii", ei au primit asigurarile sefului diplomatiei italiene ca vor fi protejati. El este la curent cu faptul ca romanii cinstiti din Italia sunt speriati ca mai multi infractori le strica imaginea.

Ministrul a dat asigurari ca relatiile dintre Roma si Bucuresti sunt bune si ca, in cursul reuniunii cu ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, problemele dintre cele doua state au fost discutate pe "un ton sincer".

Vizita sefului diplomatiei romane de luni la Roma a fost una dificila in contextul tensiunii in crestere. Seria de incidente violente care a implicat membri ai comunitatii romane a incordat din nou opinia publica din Italia, dupa scandalui Mailat , din toamna anului 2007.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea