Social

#istorie drapel #uniunea eruopeana #drapel #drapel ue

Istoria Drapelului Uniunii Europene

Fabrica noastra de steaguri produce atat steaguri cusute cat si imprimate ale Uniunii Europene. Drapelele noastre cusute manual, dar si cele imprimate sunt produse din poliester 100% cu o greutate de 117 g/mp, material de cea mai buna calitate disponibil pentru fabricarea drapelelor in aer liber. 

 

Istoria steagului european

Printre simbolurile Uniunii, steagul cu un cerc de 12 stele aurii pe fond albastru, adoptat de Consiliul Europei la 8 decembrie 1955 si preluat de Comunitate in 1986, este in mod evident un simbol al identitatii prin excelenta. Orice interpretare a simbolismului steagului trebuie sa inceapa de la descrierea sa simbolica si heraldica. Descrierea sa simbolica afirma ca „pe fundalul cerului albastru, douasprezece stele aurii formeaza un cerc care reprezinta uniunea popoarelor europene. Numarul de stele este fix, doisprezece fiind simbolul perfectiunii si al unitatii. ' Descrierea heraldica afirma: „pe un camp azuriu, un cerc de douasprezece muguri aurii, cu varfurile lor neatinse”.

Prin urmare, componentele simbolice care trebuie luate in considerare sunt:

- cercul; 

- stelele, inclusiv numarul si forma acestora;

- culorile.

Cercul in primul rand. Un cerc nu are inceput sau sfarsit, nu are directie sau orientare si este omogen, perfect si indivizibil. Un cerc duce inapoi la sine si este, prin urmare, un simbol al unitatii, al absolutului si al perfectiunii. Intr-un cerc, toate punctele circumferintei sunt echidistante de centru. Din acest motiv, este o buna ilustrare a uniunii popoarelor europene la care se refera descrierea simbolica oficiala. Cu toate acestea, este la fel de buna o ilustrare a paritatii statelor membre. In al doilea rand, stelele . Ele lumineaza cerul noptii si orbiteaza in jurul stelei polare si, prin urmare, sunt percepute ca simboluri ale ordinii cosmice.

In steaguri, steaua ilustreaza independenta, unitatea, libertatea, reinnoirea si speranta. Nu intamplator steagurile multor foste colonii contin stele, impreuna, in multe tari islamice, cu semiluna. Cand exista mai multe stele, acestea reprezinta in general o unitate de masura, adica numara state federale (Statele Unite), provincii (Costa Rica, Venezuela), zone geografice (Filipine), parohii (Grenada), insule (Comore, Cape Verde, São Tomé si Príncipe) si popoare (Burundi, Birmania).

Una dintre caracteristicile stelelor steagului european este aceea ca au cinci puncte care nu se ating una de cealalta; sunt cunoscute si sub numele de pentagrame sau pentacole. Intrucat stelele cu cinci colturi pot fi desenate cu o singura linie inchisa neintrerupta, pitagoricii le-au dat un sens mistic al perfectiunii. In steagul european, pentagrama se potriveste bine cu cercul, care este, de asemenea, un simbol al perfectiunii. Steaua cu cinci colturi este, de asemenea, simbolul omului ca individ care poseda cinci degete si degetele de la picioare, cinci simturi si cinci membre. Daca punctele stelelor nu se ating, aceasta inseamna ca cercul este deschis. Prin urmare, simbolic, Uniunea Europeana nu este o societate inchisa; nu este, asa cum se spune adesea cu o conotatie negativa, o cetate; ci dimpotriva, Uniunea Europeana este mai presus de orice deschisa aderarii statelor europene si este un membru activ al comunitatii internationale, fiind deschisa catre lumea exterioara si jucandu-si rolul in viata relatiilor internationale.

Numarul de stele este fix si a fost stabilit la 12 in 1955

Doisprezece este considerat a fi un numar ideal. Acesta a oferit fundamentul sistemului numeric babilonian (numit duodecimal din acest motiv). Exista 12 semne ale zodiacului, care reprezinta, prin urmare, universul. Exista 12 luni ale anului, 12 ore ale zilei si 12 ore ale noptii, 12 zei egipteni, 12 zeitati olimpice care au format panteonul grec din secolul al V- lea i.Hr., 12 ture in cursele de caruri ale Greciei antice, 12 munci a lui Hercule in mitologia greaca, 12 tabele care alcatuiesc prima codificare a dreptului roman, 12 cavaleri ai mesei rotunde a regelui Arthur in traditia celtica si 12 porti ale Paradisului in Scandinavia.            

Doisprezece este, de asemenea, un numar in simbolismul iudeo-crestin. Pomul vietii are 12 fructe; sunt 12 fii ai lui Iacov, 12 patriarhi, 12 triburi ale lui Israel si 12 porti ale Noului Ierusalim. Moise a trimis 12 exploratori in tarile Canaanului, painea inmultita de Iisus a fost asezata in 12 cosuri si Iisus vorbeste despre 12 legiuni de ingeri dupa sarutul lui Iuda; in cele din urma, exista 12 apostoli. Numarul 12 este, de asemenea, produsul inmultirii a trei, intotdeauna un numar divin (trinitatea), cu patru, numarul pamantului cu cele patru puncte cardinale ale sale; 12 este deci simbolul „unirii dintre lumea divina si cea terestra”, care, dupa cum stim, intruchipeaza misterul central al crestinismului.

Numarul doisprezece impreuna cu stelele, coroana stelelor, reflecta viziunea Fecioarei Maria din Cartea Apocalipsei (12: 1) si este simbolul prin excelenta al iconografiei mariane populare. 

In cele din urma, culorile. Culorile au propria lor valoare expresiva si simbolica.

Dreptunghiul drapelului este albastru , culoarea cerului si a universului. Albastrul este, de asemenea, in mod traditional culoarea continentului european. Multi parlamentari s-au referit la acest simbolism atunci cand Consiliul Europei se pregatea sa adopte steagul. In cele din urma, albastrul este culoarea Fecioarei. Piatra Mariei este safirul albastru care, din nou in Cartea Apocalipsei (21:19), impodobeste temelia zidurilor Noului Ierusalim; albastrul este culoarea mantiei Mariei. 

Drapelul european - a fost observat - indeplineste, prin urmare, toate cerintele unei embleme ideale: bunul sau simbolism este simplu si usor de interpretat si este usor de recunoscut; este armonios, original si, de asemenea, simplu de produs. Prin urmare, este un steag perfect din punct de vedere geometric, simbolic si politic.

Toate steagurile noastre cu Uniunea Europeana sunt fabricate intern la sediul central din Bucuresti, permitandu-ne sa ne asiguram ca toate steagurile noastre sunt fabricate la cel mai inalt standard si calitate. Avem optiuni personalizate pentru steagurile noastre cu Uniunea Europeneana, permitandu-va sa alegeti dimensiunea si optiunile de finisare, asigurandu-va ca steagul dumneavoastra al Uniunii Europene indeplineste cerintele dumneavoastra unice.

Avem o echipa de cusut interna foarte calificata, care produce toate steagurile noastre cusute, asigurandu-ne de inalta lor calitate. Folosesc materiale aprobate de Ministerul Apararii, astfel incat steagul sa fie de cea mai inalta calitate.

Steagurile tiparite ale Uniunii Europene sunt, de asemenea, fabricate din poliester filat, asigurandu-se ca sunt fabricate la acelasi standard inalt ca steagurile noastre cusute. Toate steagurile tiparite cu emblema Uniunii Europene au modele clare si culori vii, asigurandu-se ca se remarca si arata de prestigiu pentru orice afisaj. 

Daca sunteti in cautarea unui steag personalizat al Uniunii Europene intr-o dimensiune diferita sau utilizand un material diferit, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati si il vom putea produce pentru dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea