Social

#centrala nucleara #iran #israel

Israelul nu se lasa intimidat de Iran

Premierul israelian, Ehud Olmert, a tinut sa atentioneze Iranul la doar o zi dupa ce dupa ce oficialii rusi au anuntat ca au fost finalizate lucrarile la prima centrala nucleara iraniana, construita cu sprijin rusesc la Bouchehr.

"Suntem o tara puternica, foarte puternica, dispunem de capacitati militare ale caror intindere si intensitate sunt dificil de imaginat", a afirmat Olmert, intr-un discurs al postului de radio public, citat de Evenimentul Zilei.

"Israelul va sti sa se apere in toate situatiile, impotriva tuturor amenintarilor, contra oricarui inamic; nu pot sa spun mai multe, dar credeti-ma ca stiu despre ce vorbesc", a adaugat el.

Experti straini sustin ca Israelul dispune de arsenal nuclear
, dar statul evreu nu a recunoscut niciodata ca ar dispune de un asemenea armament.

Imediat dupa anuntul rusilor, ministrul Apararii israelian, Ehud Barak , a cerut Statelor Unite sa inaspreasca sanctiunile contra Teheranului. Barack Obama a declarat ca "proiectul atomic iranian este un pericol potential pentru existenta statului Israel".

Iranul neaga acuzatiile Israelului si SUA conform carora ar vrea sa dezvolte armament nuclear.

Citeste si:

Centrala nucleara, construita de Rusia in Iran

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea