Social

#barack obama #tranzitie sua #ofensiva #israel

Israelul neaga ca ofensiva sa ar avea vreo legatura cu tranzitia din SUA

Un diplomat israelian a negat luni ca ofensiva lansata de tara sa in Fasia Gaza are legatura cu tranzitia din Statele Unite, in conditiile in care sustinerea administratiei Obama pentru Israel ar putea fi mai putin ferma decat cea a lui George Bush , asa cum sugerase New York Times , relateaza AFP.

Jeremy Issacharoff, adjunct al sefului misiunii diplomatice a Israelului la Washington, a dat asigurari ca ofensiva israeliena este legata, in primul rand, de tirurile cu rachete ale Hamas. Guvernul israelian "a ajuns la concluzia ca nu mai poate tolera aceste tiruri impotriva cetatenilor israelieni", a spus el. "Si ma indoiesc de faptul ca agenda politica americana ar fi avut ceva de-a face" cu aceasta concluzie, a adaugat diplomatul, in replica la un articol publicat de New York Times.

Potrivit unor experti citati de cotidianul american de mare tiraj, Ierusalimul a ales sa atace Hamas inainte de investirea in functie a lui Barack Obama, in 20 ianuarie, pentru ca nu poate fi sigur ca sustinerea acestuia fata de Israel va fi la fel de solida ca cea a presedintelui in exercitiu, George W. Bush.

Issacharoff a subliniat ca, pentru Israel, Hamas este numai una dintre multele amenintari si ca tara sa trebuie sa dea dovada de fermitate in fata Hezbollahului libanez, care s-a inarmat din nou dupa razboiul din 2006.

Israelul trebuie sa faca fata si amenintarii Iranului, care s-ar putea dota in curand cu arme atomice, a explicat el.

"Daca cineva se pregateste sa ne atace, nu putem sa ne multumim sa absorbim socul. Daca suntem slabi in Gaza, suntem slabi in Liban si in alte zone", a adaugat diplomatul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea