Social

#israel #arabi #indicatoare

Israelul elimina denumirile arabe de pe indicatoare

Israelul va incepe stergerea numelor arabe ale localitatilor israeliene de pe indicatoare , dar si cele in engleza , urmand sa pastreze doar denumirile ebraice.

Ministerul israelian al transporturilor vrea sa renunte la toate denumitile arabe inclusiv la denumirea araba a Ierusalimului Al-Qods (Sfantul).

In scrierea in engleza, "Jerusalem", devine "Yerushalayim", " Nazareth " devine "Natzrat", "Jaffa" devine "Yafo", iar "Safed" din Galileea devine "Tzfat", informeaza Adevarul.

"Ministrul Israel Katz a fost cel care a luat decizia, ce va fi aplicata treptat, misiunea fiind incredintata serviciului de lucrari publice", a declarat un purtator de cuvant.

Katz a explicat ca masura este un raspuns la refuzul palestinienilor de a desemna localitatile israeliene cu numele lor ebraic. Schimbarea de nume nu va viza localitatile palestinene din Cisiordania , administrate de Autoritatea palestinieana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea