Social

#islanda uniunea europeana #islanda aderare accelerata

Islanda ar putea fi inclusa in UE printr-un proces accelerat de aderare

Islanda ar putea fi inclusa intr-un proces accelerat de aderare la Uniunea Europeana, pentru a fi salvata de la un colaps financiar, in conditiile in care tara si-ar putea depune candidatura in urmatoarele luni.

Potrivit cotidianului The Guardian , citat de Reuters, Comisia Europeana se pregateste pentru primirea candidaturii, care depinde de rezultatul alegerilor generale anticipate din mai.

Islanda ar putea adera in acelasi timp cu Croatia, a declarat comisarul pentru extindere, Olli Rehn, intr-un interviu acordat The Guardian.

"UE prefera ca cele doua tari sa adere in acelasi timp. Daca Islanda va depune cererea in curand si daca negocierile se vor desfasura repede, Croatia si Islanda ar putea adera la UE in paralel", a afirmat el.

Potrivit cotidianului, o candidatura a Islandei este privita favorabil la Bruxelles, iar negocierile, care in mod normal dureaza ani de zile, vor fi accelerate pentru ca tara sa devina al 29-lea membru UE in timp record, probabil in 2011.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea