Social

Iskandarani - acuzat ca falsifica Marlboro

Omul de afaceri Zaher Iskandarani a fost retinut, in noaptea de miercuri spre joi, in Lugoj, dupa ce o ancheta care il viza a fost demarata, in secret, de procurori din Bucuresti. Aseara, el a fost prezentat tribunalului pentru emiterea mandatului de arestare.
Marti au facute primele perchezitii la fabrica de tigari a acestuia si in mai multe locuinte. Surse judiciare sustin ca ancheta declansata de Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie are la baza plingeri ale Phillip Morris Romania, facute pentru ca la fabrica lui Iskandarani s-ar falsifica tigari marca Marlboro si LM. Zaher planuia sa fuga in taina.
A pastrat aparentele pentru apropiati

Miercuri m-am intilnit cu el la birou. Stiam ca de marti este verificat, si cind l-am intrebat despre ce e vorba mi-a spus ca e doar o verificare de rutina. Dimineata l-am vazut arestat la televizor, a declarat un apropiat al omului de afaceri sirian. Zaher a disparut din Timisoara la bordul unui autoturism cu numar de Dolj. Acesta a fost retinut la miezul noptii in Lugoj, impreuna cu alti doi arabi si un roman, care este mecanicul-sef de la fabrica de tigari a lui Iskandarani din Sacalaz. La sediul Politiei Lugoj, asupra celor retinuti s-au gasit pasapoarte si 200.000 de euro, sustin surse din Politie. Pina la acea ora, conform procurorului general al Romaniei, Ilie Botos , au avut loc 20 de perchezitii. Anchetatorii au ridicat computere, timbre false, etichete pentru tigari si documente.

Conform unor surse judiciare, Zaher Iskandarani a intrat in atentia anchetatorilor, dupa ce la fabrica sa de tigari s-ar fi falsificat marcile Malboro si LM. Apropiatii lui Zaher stiau ca acesta are probleme cu Phillip Morris Romania. Reprezentantii companiei nu au negat informatia. Tot ce pot sa va spun este ca acum nu pot sa spun nimic. Va rog sa intelegeti, a declarat Peter Imre , director la Phillip Morris Romania. Acesta a mai spus ca in momentul in care va putea da informatii cu privire la caz o va face.
Linsaj media la comanda PSD

Iskandarani detine in Banat o fabrica de tigari, una de apa minerala si alte afaceri. A devenit cunoscut dupa dezvaluirea implicarii sale in contrabanda cu tigari, fiind arestat si condamnat in 1997 la cinci ani de inchisoare pentru falsuri, evaziune fiscala, contrabanda si complicitate la crima. In 2001 a fost eliberat, de atunci aparind informatii conform carora s-ar fi implicat din nou in trafic de tigari. In campania electorala din 2004, s-a facut remarcat prin sustinerea financiara acordata publicatiilor de casa ale PSD Timis. La tipografia acestuia se tipareste o revista in care au fost linsati mediatic liderii opozitiei si jurnalistii care criticau PSD Timis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea