Social

#bucuresti #parcare #constructie

Isi construieste casa in parcarea si aleea dintre blocuri

Un bucurestean a primit prin retrocedare un teren in Dorobanti, pe care vrea sa-si construiasca o casa. Poate parea un lucru normal, insa acest teren are pe teritoriul sau o alee, un spatiu verde si o parcare.

Leonard Ursache a cumparat acest teren de la proprietarul de drept, Aioanei Aurelia, care a primit terenul prin hotarare judecatoareasca de retrocedare in 2006. Pe cei 190 de metri patrati barbatul vrea sa-si ridice o casa si spune ca pentru asta a obtinut un credit pentru care si-a pus gaj casa.

Acest lucru este insa contestat de locuitorii din zona care au contestat aceasta retrocedare inca de la inceput. Asociatiile de locatari se revolta pentru ca din punctul lor de vedere acest teren este de utilitate publica . In ultimii doi ani, locuitorii din zona au chemat Politia si reprezentantii Primariei Sectorului 1, ori de cate ori proprietarul a dorit sa isi ingradeasca terenul ori a decis sa mute toate bransamentele si conductele de sub terenul sau, dupa cum noteaza Realitatea.net.

Proprietar, intre Primarie si vecini

Situatia dificila a inceput dupa ce in Plan Urbanistic de Detaliu aprobat de Consiliul Local al Primariei Sectorului 1 in data de 28 iunie 2007, terenul respectiv era trecut drept suprafata construibila, pe care se poate ridica o casa cu doua etaje pe cei 190 de metri patrati din strada Amman nr. 2B.

"De aceea am si cumparat terenul si de aceea o banca mi-a acordat credit pentru aceasta investitie. Stiam ca in momentul in care ai aproape toate avizele si PUD-ul, nu mai poate dura mult pana sa incep sa-mi construiesc casa", a povestit, pentru Realitatea TV, Leonard Ursache.

El are de infruntat acum nu doar furia cetatenilor din zona, dar si refuzul Primariei Sectorului 1, care spune ca singura modalitate de a interveni in aceasta situatie este sa nu-i dea proprietarului autorizatie de constructie . Oamenii din zona spun ca ca un santier de constructii ar pune in pericol structura de rezistenta a blocurilor din jur si ca o jumatate de banda de mers ar disparea. Mai mult ei cred ca adresa terenului a fost acordata in mod eronat de catre Primaria Capitalei, deoarece strada Amman se afla la mai bine de 500 de metri de proprietatea dintre blocuri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea