Social

#crestere pozitiva #economie #criza #romania #bnr #mugur isarescu

Isarescu sustine ca greul crizei a trecut

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, crede ca partea cea mai grea a crizei economice din Romania a trecut si ca pana la sfarsitul anului economia ar putea inregistra o crestere pozitiva.

BNR va fi generoasa cu reducerea ratei rezervelor minime obligatorii in valuta, lucru care va precipita sfarsitul crizei in Romania, conform sefului bancii centrale.

"Cred ca punctul minim a fost atins in primul trimestru. Nu suntem asa dependenti de exporturi si avem loc de imbunatatire si de crestere pe partea de agricultura. Speranta mea este ca o sa fie o redresare si spre finele anului, sa fie o crestere pozitiva", a spus Isarescu, citat de Evenimentul Zilei.

Banca centrala se pregateste sa elibereze 800 milioane euro din rezervele bancilor. Noua rezerva minima este calculata fara raportare la pasivele in valuta cu scadenta de peste doi ani.

In Romania, unele zone rurale nu au fost afectate aproape deloc, criza va trece mai repede, dar o stabilitate sustenabila a preturilor poate fi atinsa in tara noastra doar cu o stabilitate financiara pe termen lung, crede Isarescu.

 

Citeste si

Ion Tiriac: "In sase luni va veni adevarata criza"

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea