Social

Irlanda, fortata sa spuna DA

Presedintia slovena a Uniunii Europene isi incheie, formal, mandatul, cu o reuniune furtunoasa la Bruxelles, inceputa ieri si care va continua astazi.

La o saptamana de la respingerea Tratatului de la Lisabona, prin referendum national, de catre irlandezi, liderii europeni incearca sa gaseasca solutii prin care sa ocoleasca votul Irlandei, astfel incat proiectele privind formarea unui superstat european sa ramana valabile.

„NU”-ul Irlandei ii pune pe europeni in fata nedoritei perspective de a reveni la prevederile cuprinse in Tratatul de la Nisa, din anul 2000, un prim efect fiind reducerea numarului de comisari europeni .

Basescu si Tariceanu vor tratat

Presedintele Traian Basescu a declarat, inaintea plecarii la Bruxelles, ca Romania sustine gasirea de solutii pentru ca Tratatul de la Lisabona sa intre in vigoare inainte de alegerile europene din iunie 2009 .

Basescu a spus ca, la Consiliul European de la Bruxelles, Romania va sustine gasirea de solutii pentru ca Tratatul de la Lisabona sa intre in vigoare inainte de alegerile europene din iunie 2009, avand in vedere si faptul ca documentul are implicatii si asupra structurii Parlamentului European.  

„Noi nu apreciem situatia creata prin neratificarea tratatului de catre Irlanda ca fiind o situatie de criza. Este o dificultate, dar am convingerea ca se vor gasi solutii pentru ca tratatul sa intre in vigoare cat mai repede”, a spus Basescu.

Si premierul Calin Popescu Tariceanu s-a pronuntat pentru sustinerea tratatului. „Proiectul european trebuie sa mearga inainte. Speram in gasirea unei solutii pentru continuarea si finalizarea cu succes a procesului de ratificare a tratatului“, a declarat premierul.

Continuarea in Gardianul 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea