Social

#iran #sua #declaratii #ahmadinejad #casa alba

Iranul si SUA au intrat in razboiul cuvintelor

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad asteapta scuze de la presedintele american Barack Obama pentru criticile pe care le-a lansat la adresa Teheranului. Drept raspuns, Casa Alba il acuza pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad ca incearca sa arunce vina pentru evenimentele din Iran provocate de disputatele alegeri prezidentiale pe Statele Unite.

Ahmadinejad l-a criticat aspru pe seful statului american, acuzandu-l de amestec in politica interna a Iranului. Potrivit Adevarul, in cadrul unui discurs rostit in sudul Iranului, presedintele contestat a declarat ca Obama se comporta precum predecesorul sau, George W. Bush, astfel fiind sugerat faptul ca negocierile din domeniul nuclear, intre cele doua state, vor fi inutile.

Raspunsul american a venit destul de prompt, purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Robert Gibbs , spunand ca liderul iranian se lanseaza intr-un razboi al cuvintelor si incearca sa arunce vina pentru ultimele evenimente din capitala iraniana in spatele SUA.
"Sunt destui oameni in Iran care vor sa transforme problema curenta mai degraba intr-o dezbatere intre Occident si Statele Unite", a precizat Gibbs, citat de BBC

Acest raspuns a venit in timpul intalnirii statelor din cadrul G8, care care s-au intalnit in Italia pentru a gasi la un raspuns pentru abuzurile guvernului iranian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea