Social

#occident #iran #ahmadinejad #nuclear #sfidare

Iranul isi mareste puterea nucleara si sfideaza din nou Occidentul

Occidentul, sfidat din nou de Ahmadinejad . Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca Iranul si-a marit capacitatea de a imbogati uraniul, dupa ce in urma cu o luna anunta cresterea numarului de centrifuge folosite pentru imbogatirea uraniului.

Iranul ofera din nou motive de ingrijorare prin declaratii amenintatoare la adresa Occidentului si in special, Statelor Unite. Asta dupa ce Coreea de Nord a inceput o campanie agresiva de “aratare a muschilor” in domeniul armelor nucleare si balistice.

Ieri, presedintele Ahmadinejad a atentionat Occidentul “sa nu indrazneasca” sa ameninte Iranul, caci in prezent aceasta tara detine 7000 de centrifuge pentru imbogatirea uraniului la centrul de la Natanz. In plus, liderii iranieni sustin ca nu vor renunta niciodata la tehnologia nucleara si vor doar reactoare pentru a obtine energie. Statele Unite si Israelul se tem insa ca unitatile de imbogatire a uraniului ar putea fi folosite pentru a produce material pentru focoase nucleare.

Potrivit Antena 3, actualul presedinte iranian a facut din extinderea programului nuclear centrul campaniei sale pentru alegerile prezidentiale din 12 iunie si a adoptat un ton deosebit de dur contra SUA si a statelor ce cer oprirea imbogatirea uraniului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea