Social

#cei trei jurnalisti rapiti #irakian romani #Mohammad Munaf #marie jeanne ion

Irakianul care i-a rapit pe jurnalistii romani, adus in tara

Mohammad Munaf, cetateanul irakian condamnat la zece ani de inchisoare pentru rapirea ziaristilor romani, a fost adus in Romania, anunta Administratia Prezidentiala. Munaf, condamnat in 2008 de Curtea de Apel Bucuresti, se afla acum in custodia Politiei Romane, potrivit comunicatului de la Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis a felicitat SRI si Ministerul de Interne pentru operatiune.

Mohammad Munaf a fost urmarit international timp de sapte ani.

Mohammad Munaf a fost ghid pentru Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, rapiti, in 28 martie 2005, in Irak. Munaf a fost luat ostatic alaturi de acestia timp de 55 de zile si a fost arestat de armata americana, dupa eliberarea lor, fiind banuit de complicitate in rapirea romanilor, alaturi de alte cinci persoane.

Un alt condamnat definitiv in dosarul rapirii ziaristilor romani in Irak in 2005, Omar Hayssam, a fost si el adus in tara de serviciile secrete si este acum in inchisoare.

“Autoritatile statului roman au finalizat astazi demersurile in cazul lui Mohammad Munaf, cetatean irakian și american, cu aducerea in tara a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, de Curtea de Apel București la 10 ani de inchisoare, pentru acte de terorism impotriva unor cetateni romani, se afla in prezent in custodia Politiei Romane", conform Administratiei Prezidentiale.

 

Munaf se afla la aceasta ora intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau.

Sursa foto: capital.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea