Social

#tumori cerebrale #cancer la copii #smartphone #radiatii

Ipoteza socanta! Telefonul mobil, cauza principala a cancerului la copii in Romania

Specialistii de la Spitalul de Pediatrie Iasi, confruntati cu un numar tot mai mare de cazuri de copii diagnosticati cu tumori cerebrale, trag un puternic semnal de alarma si, potrivit romaniatv.net, sustin ca principala cauza pare a fi folosirea in exces a telefonului mobil de la varste fragede.

Oncologii ieseni spun ca, in ultimii ani, numarul cazurilor diagnosticate cu tumori cerebrale este in crestere, fiind al doilea tip de cancer al copilariei, dupa leucemie.

"Acum 10-15 ani erau depistate cateva cazuri, iar in 2014 au fost 20 de noi cazuri. Traim intr-un mediu nociv, care nu mai este ecologic, iar pe langa factorii genetici, cei legati de alimentatia nesanatoasa, cu multe chimicale, de virusuri, mai sunt si radiatiile. Multi copii au inca de la varste mici telefoane mobile, iar folosirea lor foarte frecventa are efecte secundare", a precizat conf. dr. Ingrid Miron, sefa Clinicii de Oncologie Pediatrica a Spitalului "Sfanta Maria", potrivit romaniatv.net.

Potrivit unor studii recente realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, persoanele care vorbesc in medie 30 de minute pe zi la telefonul mobil au un risc cu 40% mai mare de a dezvolta gliom, o forma de cancer cerebral.

Sursa foto: nbclatino.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea