Social

Iorgovan l-a dat in judecata pe Calin Popescu Tariceanu

Senatorul PSD de Prahova Antonie Iorgovan l-a dat in judecata pe primul- ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu. Motivul este decizia primului-ministru de a-l numi in functia de subprefect al judetului Prahova, incepand cu data de 3 ianuarie 2006, pe Nicolae Alexandri, fost consilier judetean al Partidului National Liberal.

Senatorul PSD cere Curtii de Apel Ploiesti sa constate inexistenta Deciziei din data de 29.12.2005, prin care Nicolae Alexandri era numit in functia de subprefect al Prahovei. De asemenea, Antonie Iorgovan solicita instantei sa il oblige pe primul-ministru "sa emita o decizie de declarare a postului vacant, in termen de trei zile, sub sanctiunea platii amenzii, prevazute de alin. 2 al art. 24 din Legea nr. 554/2004, pentru fiecare zi de intarziere".

Iorgovan sustine ca decizia primului-ministru din 29.12.2005 prin care Nicolae Alexandri a fost numit in functiade subprefect al judetului Prahova este inexistenta, deoarece nu a fost publicata decat pe data de 3 ianuarie 2006 si nu imediat ce a fost emisa, asa cum prevede si Legea nr. 117/2005: "Deciziile primului-ministru se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Nepublicarea atrage inexistenta deciziilor".

Mai mult, sustine senatorul social-democrat spune ca "pe data de 3 ianuarie 2006 intrase in vigoare noul regim juridic, cu privire la prefecti si subprefecti ", legea precizand ca subprefectii in functie la data intrarii in vigoare a respectivei ordonante de urgenta "pot fi numiti in functii publice de subprefect in urma promovarii unui examen de atestare pe post". Iar noul subprefect al Prahovei nu a sustinut pana in prezent examenul de atestare pe post.

"Formularea este imperativa si, pe cale de consecinta, numirea domnului Nicolae Alexandri pe data de 29.12.2005, fara sa promoveze un examen de atestare pe post, este ilegala", a precizat Antonie Iorgovan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea