Social

#roman pedeapsa cu moartea #roman trafic droguri #roman condamnat in Malaezia # Ionut Gologan #roman Malaezia

Ionut Gologan, condamnat definitiv la moarte in Malaezia. Anuntul MAE

Ionut Gologan a fost condamnat definitiv la moarte pentru trafic de droguri in Malaysia, a anuntat astazi, 26 februarie, Ministerul Afacerilor Externe, care a precizat ca o ultima cale de atac a deciziei este o cerere de clementa.


La 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul in cazul cetateanului roman condamnat la pedeapsa capitala in Malaysia, pentru trafic de droguri. Curtea Federala de Justitie a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitala printr-o decizie definitiva, fiind epuizate astfel toate caile interne de atac in acest caz, informeaza MAE.

Avocatii tanarului roman condamnat urmeaza sa depuna o cerere de gratiere la sultanul statului malaysian in care a fost comisa fapta. Conform procedurilor malaysiene, aceasta cerere va fi analizata de o Comisie de Gratiere, care se convoaca la solicitarea sultanului. MAE precizeaza ca sentinta nu poate fi pusa in aplicare pana cand nu este solutionata cererea de gratiere, iar acest demers poate fi de durata.

De asemenea, autoritatile romane informeaza ca legislatia malaysiana privind pedeapsa capitala pentru traficul de droguri este in curs de revizuire. Autoritatile malaysiene au informat oficial ca au blocat administrativ executiile in cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, in vederea revizuirii legii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea