Social

#ion iliescu #demitere basescu #referendum 2012

Ion Iliescu: Boicotarea referendumului este antidemocratica

Fostul lider PSD Ion Iliescu nu este cu acord cu declaratiile presedintelui suspendat Traian Basescu si cele ale conducerii Partidului Democrat Liberal, potrivit carora referendumul din 29 iulie este "o lovitura de stat".

"Afirmatiile domnului Traian Basescu, ca si cele ale conducerii PDL, ca referendumul din 29 iulie a.c.ar fi 'o lovitura de stat', sunt gratuite si aberante. Decizia organizarii referendumului a fost adoptata, in mod democratic, de catre Parlamentul Romaniei. Parlamentele nu dau 'lovituri de stat'. Acestea, de regula, sunt obiectul loviturilor de stat. Apelul la referendum, deci la consultarea cetatenilor este o procedura eminamente democratica", a scris Ion Iliescu pe blogul sau.

"Boicotarea alegerilor, decisa de PDL, este antidemocratica; ea inseamna teama de opinia populara. Pentru stabilitatea tarii – participarea masiva a cetatenilor la referendumul din 29 iulie este o necesitate", a adaugat Iliescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea