Social

#societatea civila #consultari Klaus Iohannis #klaus iohannis

Iohannis va veni in Piata pe nepusa masa!

Astazi, presedintele s-a intalnit si cu 20 de reprezentanti ai societatii civile si ai protestatarilor, care demonstreaza in Capitala si in alte orase mari din tara si din strainatate de trei zile.

Presedintele s-a declarat multumit de aceasta prima runda de consultari. “Aceasta prima intalnire a fost foarte buna, oameni care au venit cu idei foarte bune, concepte gandite, abordari care sunt de un real folos. Voi prelua buna parte din aceste idei si le voi duce inspre partidele politice.

A fost evident ca asteptarile sunt multiple si toate sunt indreptatite. Am putut sa constat ca nu e nevoie de o simpla shimbare de guvern, e nevoie de o schimbare complexa in politica romaneasca.

Toti asteapta sa vina in fata politicieni noi, care nu au avut nimic de a face cu coruptia, care nu au fost urmariti penal, care nu au avut afaceri dubioase.

Voi merge in Piata, dar nu anunt cand, nu vreau sa fie un eveniment mediatic”, a spus presedintele Klaus Iohannis, lasand sa se intelega ca este convins ca manifestatiile vor continua. "Nu vreau sa fac din asta un eveniment media, vreau sa aud parerile oamenilor de rand, vreau sa fiu printre ei, fara a exista presiunea media”, a declarat presedintele Klaus Iohannis in cadrul declaratiei facute dupa consultarile cu partidele politice si societatea civila.

 

"Am discutat cu partidele, toata lumea a inteles ca strada asteapta schimbari in clasa politica, mai multa curatenie, mai multa seriozitate, mai multa transparenta. Am constatat ca nu a venit nimeni cu o propunere de prim ministru. E o noutate in politica romaneasca. Nu a venit nimeni cu idei fixe, toti au venit cu deschidere, cu solutii, care sunt si asteptate, si dorite. Am convenit cateva lucruri. O singura runda de consultari nu e suficienta, fiindca situatia e speciala. Nu e suficient un nume, e un lucru relativ simplu. Ceea ce vrem sa facem este sa ne intelegem asupra unei abordari. Sunt multe variante - alegeri anticipate, prim ministru politic, prim ministru tehnocrat. Concluzia mea este ca majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre alegeri anticipate. Majoritatea sunt dispusi sa discute despre un guvern tehnocrat, aproape nimeni nu e dispus sa discute despre un guvern politic. Este o noutate.
Indiferent in ce varianta mergem mai departe, cu alegeri anticipate sau guvern tehnocrat, partidele trebuie sa se inteleaga asupra unui program minimal. Bugetul, spitalele, scolile, aceste lucruri trebuie convenite cu partidele politice.
Sunt optimist, voi convoca o noua runda de consultari pentru inceputul saptamanii viitoare, este posibil ca, poate, la sfarsitul saptamanii viitoare voi veni cu o concluzie", a concluzionat presedintele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea