Social

#universitati inchise #scoli inchise #gradinite #universitati #klaus iohannis #scoli #anunt

Iohannis: Scolile, gradinitele si universitatile raman inchise

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat astazi ca scolile, universitatile si gradinitele vor ramane inchise. Activitatea scolara normala va fi reluata din toamna.

 

Exceptie fac elevii din clase terminale, care se pregatesc de examene si care vor putea merge la scoala dupa data de 2 iunie.

“Epidemia nu s-a terminat. Aud de la multi ca e cazul sa ne relaxam, ca epidemia va disparea. Nu e asa, din pacate. Ieri am avut peste 400 de noi cazuri de infectii, azi peste 300. Deci nu putem vorbi de o incetinire a epidemiei. Dar trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. Faptul ca elevii s-ar duce la scoala ar implica doua riscuri mari. Exista riscul major sa duca boala la scoala si riscul sa duca boala acasa.

Am dorit sa stim ce fac alte tari. Sunt o serie de tari din UE care nu mai doresc sa redeschida scolile, in altele situatia e in evaluare. Acolo unde s-au deschis experiemental scolile – o provincie din Franta – zeci de elevi au fost testati pozitiv, cativa profesori au ajuns la terapie Intensiva. S-a decis azi ca pentru majoritatea elevilor in acest an scolar, scolile si universitatile si gradinitele nu se vor redeschide.

Anul scolar se va termina pe 12 iunie. Pana atunci vor continua cursurile la distanta, mediile vor fi incheiate cu notele pe care le au acum. In cazuri exceptionale se pot face re-evaluari. Sunt cateva exceptii: Elevii din clasele terminale – a opta, a 12-a sau a 13-a vor putea reveni la scoala intre 2 si 12 iunie pentru a se pregati pentru examenele nationale. Normele de distantare pot fi respectate: vor fi maximum 10 elevi intr-o clasa.

Evaluarea Nationala si Bacalaureatul se vor organiza asa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanta mare unii de altii, se va masura temperatura tuturor persoanelor care intra in scoala, vor avea intrari si iesiri separate.

Asadar: nu se deschid scolile si universitatile. Situatia scolara se incheie cu mediile incheiate. Asa evitam riscuri majore. Nu ar fi posibil in scolile noastre sa se respecte distantarea intre elevi.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea