Social

# armata scoasa in strada # prevenire raspandire coronavirus # restrictii obligatorii #iohannis #armata

Iohannis, masuri drastice pentru prevenirea raspandirii coronavirusului! Armata scoasa in strada, restrictii obligatorii de circulatie

Presedintele Klaus a anuntat marti ca va implementa restrictii de circulatie drastice. Practic ceea ce era recomandat in ordonanta militara, acum devine obligatoriu. Mai mult, armata va fi scoasa in strada si se va alatura politiei si jandarmeriei pentru respectarea acestor restrictii.

„Am evaluat situatia care, dupa cum stim cu totii, devine tot mai complexa.

Am convenit ca e nevoie de masuri suplimentare pentru a fi in situatia sa ingradim, sa incetinim raspandirea infectiei.

Se vor introduce noi restrictii de circulatie și noi restrictii pentru romani, in sensul ca ce a fost pana acum recomandare devine o obligatie, dupa principiul stam acasa.

Evident ca oamenii pot iesi ca sa mearga la serviciu si sa se intoarca de la serviciu, sa iasa sa faca cumparaturile absolut necesare de pe o zi pe alta.

Am convenit ca in aceasta perioada, pentru persoanele care sunt in carantina sau in izolare, sa luam masuri de supraveghere electronica, fiindca este absoluta nevoie ca aceste masuri sa fie respectate integral.

Am convenit sa folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situatiile create in teren. In acest fel , Armata va pune la dispozitie personal care va veni sa suplimenteze fortele de ordine publica, jandarmerie si politie.

Pentru persoanele de peste 65 de ani se vor introduce restrictii speciale, in sensul că vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa.

Aceste restrictii pe care tocmai le-am mentionat vor fi prelucrate astazi vor fi prelucrate in cursul zilei de astazi intr-o Ordonanta militara.  Ordonanta militara care se va finaliza pana la sfarsitul acestei zile și restrictiile, dragi romani, vor intra in vigoare incepand de maine”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Poti vedea aici intregul discurs:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea