Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Ioan T. Morar va primi titlul de „Excelenta“ din partea Consiliului Local Arad

Scriitorul si publicistul Ioan T. Morar va primi titlul de „Excelenta“ in semn de recunoastere si pretuire a activitatii profesionale, precum si a preocuparilor constante de promovare in lume a imaginii Aradului, din partea Consiliului Local, transmite corespondentul NewsIn. Initiativa vine de la trei consilieri locali si va fi pusa in aplicare in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Aradului, care se vor desfasura la inceputul lunii august. Cei trei consilieri au hotarat sa-l premieze pe publicistul, poetul si prozatorul Ioan T. Morar, nascut in comuna aradeana Seitin, in 1956, pentru ca este "un nume consacrat in presa culturala si nu numai, pentru maniera neplicticoasa, dar pertinenta, provocatoare si politicoasa de a realiza emisiuni", se arata in expunerea de motive. Potrivit consilierilor locali din Arad, Ioan T. Morar este un poet remarcabil, apreciat de critici inca de la inceputurile carierei de scriitor, si a primit Premiul pentru poezie al revistei „Viata Romaneasca“ in 1983, premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor in 1984 si premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie in 2000. Ioan T. Morar a absolvit in 1981 Facultatea de Filologie a Universitatii din Timisoara, sectia romana-franceza, ca sef de promotie , iar din 1987 a devenit redactor al revistelor "Viata studenteasca" si "Amfiteatru". Dupa 1989 a lucrat la "Cuvintul" si Alianta Civica. Intre 1990 si 1991 a fost redactor-sef la " Varietati " TVR, de unde a plecat prin demisie. Este fondator al revistei " Academia Catavencu ", unde lucreaza si in prezent. Din toamna anului 2004 este si senior editor la "Cotidianul". A realizat mai multe emisiuni de televiziune si a facut parte, pana in 1996, din grupul Divertis . Este realizator si prezentator al emisiunii "Lumea citeste!" pe TVR1 si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A scris romanelor "Lindenfeld" si "Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: un pas spre paradis", cea din urma lansata pe Aeroportul "Henri Coanda" in noaptea de 7 iunie, la intoarcerea in tara. Ioan T. Morar este prezent in antologia „Child of Europe“ - a New Anthology of East European Poetry“, editata de prestigioasa Penguin Books, in 1990.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea