Social

Ioan Becali s-a certat cu Mutu din cauza banilor

In urma cu zece zile, Ioan Becali s-a lepadat de Adrian Mutu, in direct, la o emisiune de televiziune, a doua zi dupa aparitia in presa din Anglia a informatiei ca fotbalistul roman a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Reactia lui Becali a surprins pe toata lumea, dar povestea conflictului dateaza de mai multa vreme. Cearta Becali-Mutu ar fi pornit de la bani.

Adrian Mutu are, inca, un contract de colaborare cu firma de impresariat a lui Ioan Becali, care ii reprezinta jucatorului interesele de aproape opt ani. In schimbul acestei consultante, Mutu ii cedeaza agentului un procent de zece la suta din cistigurile sale (pina acum, suma se ridica la aproximativ un milion de dolari). Procuratorul sustine ca nu obisnuieste sa perceapa nici o cota parte la transferurile interne, astfel ca ar fi fost normal sa nu fi incasat nici un ban in momentul trecerii lui Mutu de la FC Arges la Dinamo.

L-a informat pe Mourinho?

In paralel, fotbalistul colabora, si se spune ca o facea destul de bine, cu un alt impresar, italianul Andrea Pretti. Despre Pretti se stie oficial ca este asociatul firmei lui Becali in Cizma, dar fratii Ioan si Victor nu amintesc deloc numele acestuia in interviuri si la aparitiile televizate, semn ca nu se mai afla in relatii asa de bune. Temindu-se ca Pretti ar intra in posesia unor sume de bani care ar trebui sa ajunga in buzunarul lui, Becali i-ar fi cerut lui Mutu, in citeva rinduri, sa rupa relatia cu italianul. Adrian l-ar fi refuzat. Furios, Becali l-ar fi informat pe Jose Mourinho, antrenorul lui Mutu la Chelsea, despre viata extrasportiva tumultuoasa a Briliantului la Londra. Atunci, portughezul a comandat controlul antidoping care a dus la surprinderea in ofsaid a internationalului roman.
Pretti nu ar fi singurul impresar care colaboreaza cu firma lui Becali si care intra in conflict cu acesta. Moldoveanul Arcadie Zaporojanu a fost indepartat de fratii Becali din motive asemanatoare cu cele existente in cazul Pretti.

Indicii ale fisurii agent-fotbalist

O lipsa de coordonare s-a observat cind Ioan Becali i-a luat-o inainte jucatorului cu o declaratie: A consumat substante interzise!. Mutu n-a facut niciodata public un asemenea anunt, Becali folosindu-i numele si erijindu-se in purtator de cuvint cind a facut aceasta afirmatie. Mai mult, atacantul n-a spus ca a consumat cocaina, ci ca ar fi luat substante pentru cresterea potentei sexuale.
Ioan Becali nu s-a dus niciodata la Londra dupa declansarea scandalului. Explicatia initiala - Nu plec la Londra fiindca stiu ca Mutu a fost depistat pozitiv! - nu sta acum in picioare, cind Adrian are nevoie de consultanta si, mai ales, de sustinere morala. De fiecare data, in capitala Marii Britanii au mers Victor Becali si Gica Popescu .
Acum stiu cine-mi sint adevaratii prieteni! Ei au sa-mi dea mie bani!, a declarat Mutu acum citeva zile. Aluzia il viza, se pare, pe Becali. Se pare ca si Briliantul se intreaba daca Becali a tradat.

"Briliantul" mai are de asteptat

Calea pina la aflarea verdictului in cazul lui Adrian Mutu este inca lunga, dupa cum reiese din presa britanica. Cotidianul The Guardian scrie ca atacantul echipei Chelsea Londra a avut luni o intilnire neoficiala cu reprezentantii Federatiei Engleze de Fotbal. Forul din Albion urmeaza ca miine, cel tirziu, sa formuleze acuzatiile oficiale care i se aduc romanului, privind incalcarea regulilor antidoping. Audierea la Comisia de disciplina ar trebui sa aiba loc in urmatoarele doua saptamini si jucatorul se poate astepta la o suspendare de sase luni si o amenda, potrivit cererilor minime ale FIFA. O sanctiune mai grea este improbabila, deoarece Mutu a luat un drog social, nu un produs pentru imbunatatirea performantelor sportive, noteaza publicatia citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea