Social

Invitati de marca in "Tosca" la Opera Romana

Opera Nationala Bucuresti (ONB) continua seria de spectacole cu invitati speciali , in cadrul carora artisti de marca ai scenei lirice internationale, impreuna cu solistii romani, transforma reprezentatiile ONB in seri de sarbatoare.

Spectacolul cu Tosca ( Giacomo Puccini ), programat pentru data de 3 aprilie a.c., la ora 18.30, se va bucura de prezenta tenorului Kaludi Kaludov (Bulgaria) si a baritonului Niko Isakov (Bulgaria). Cei doi artisti vor canta alaturi de solistii ONB Mariana Colpos, Stefan Schuller, Paul Basacopol, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Radu Pintilie, Maria Jinga. Isi vor da concursul orchestra, corul ONB - pregatit de maestrul Stelian Olariu - si corul de copii al ONB, condus de Vasile Corjos.

Tenorul Kaludi Kaludov a studiat in cadrul Academiei de Muzica din Sofia, iar in 1978 a debutat in rolul lui Alfredo din La Traviata (Giuseppe Verdi), pe scena Operei Nationale din Sofia. Incepand din anul 1984, cariera sa internationala a insemnat numeroase aparitii pe renumite scene lirice, precum: Opera de Stat din Viena, Opera din Bordeaux, Opera de Stat din Chicago, Opera de Stat din Modena, Scala din Milano , Opera de Stat din Hamburg, Opera de Stat din Berlin, Teatrul Municipal din Sao Paulo.

Kaludi Kaludov a cantat alaturi de cei mai importanti interpreti lirici, printre care: Mirella Freni, June Andreson, Ghena Dimitrova, Raina Kabaivanska, Placido Domingo , Nicolai Ghiaurov, Nicolai Ghiuselev, Renato Bruson, Sherrill Milnes, Piero Cappuccilli, Samuel Ramey si Giorgio Zancanaro.

Baritonul Niko Isakov a absolvit Academia de Muzica din Sofia in 1989, devenind, in acelasi an, solist al Operei din Varna. Tot in 1989 canta pentru prima oara in rolul lui Marcello din Boema compusa de Giacomo Puccini, la Opera din Cairo. In 1994, Niko Isakov a fost angajat de catre Opera Nationala din Sofia, unde a interpretat cele mai importante partituri de bariton.

Artistul a cantat in Germania, Austria, Elvetia, Italia, Franta, Anglia, Egipt si Brazilia, printre cele mai importante roluri interpretate numarandu-se: Germont (La Traviata de Giuseppe Verdi), Renato (Bal mascat de Giuseppe Verdi), Escamillo (Carmen de Georges Bizet), Contele Almaviva (Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart) si Rodrigo (Don Carlos de Giuseppe Verdi).


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea