Social

#fluturi #vegetatie #invazie fluturi #fluturi maronii

Invazie de fluturi in Bucuresti

De cateva zile, Capitala a fost invadata de fluturi maronii, care misuna mai mult in zonele cu spatii verzi. Specialistii spun ca aparitia brusca si accentuata a acestor insecte ssunt cauzate de conditiile meteorologice din acest an.

Cele mai frecvente specii de fluturi sesizate de specialistii in lepidopterologie si care misuna in numar mare de cateva zile in Bucuresti sunt din specia Autographa gamma, Agrotis segetum si Pieris rapae.

Acesti fluturi provin din nordul Africii, iar perioada lor de migratie in Capitala s-a facut la inceputul lunii iunie. Specialistii spun ca in lunile august si septembrie va fi un alt val de migratie a acestor fluturi si ca numarul acestora se va reduce dupa aceasta perioada.

Aceste specii de fluturi nu reprezinta un pericol pentru om, insa, daca numarul lor creste prea mult, acest lucru ar putea afecta vegetatia, potrivit b365.ro.

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea