Social

#ecaterina andronescu #studii superioare # invatatori #educatori

Invatatorii si educatorii, obligati de stat sa urmeze o facultate

Toti invatatorii si educatorii din Romania sunt obligati sa absolve o facultate in urmatorii sase ani pentru a-si putea continua activitatea in posturile pe care le ocupa in prezent in sistemul de invatamant.

Conform hotnews.ro, masura figureaza in Ordonanta de urgenta 92/2012 privind modificarea Legii Educatiei Nationale. Ordonanta a aparut in Monitorul Oficial in decembrie 2012, in ultimele zile in care Ecaterina Andronescu a ocupat functia de ministru al Educatiei.

"Educatorii si invatatorii incadrati in sistemul national de invatamant au dreptul sa isi continue activitatea in functiile didactice din invatamantul prescolar, respectiv invatamantul primar pe care le ocupa, cu conditia absolvirii studiilor universitare de licenta, in profilul postului, in cel mult sase ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonante de urgenta", se arata in articolul VI al documentului.

Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, sustine ca aceasta masura este luata doar "ca sa dam bani unora la facultati particulare". In viziunea sa, diploma de licenta in cazul unui profesor absolvent de liceu pedagogic cu 30 de ani de experienta nu il va schimba.

Sursa foto: tion.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea