Social

#invatatoare #greva foamei #bucuresti

Invatatoarea Cristina Anghel a renuntat la greva foamei

Invatatoarea din Caracal a renuntat la greva foamei dupa 68 de zile de protest.

 "Guvernantii nu au castigat nimic. Au pierdut respectul populatiei. Poate ar fi castigat o batalie daca as fi murit", a declarat sambata Cristina Anghel.

Internata la Institutul de Diabet si Boli de Nutritie "N. Paulescu", din Bucuresti, invatatoarea va incepe sa manace din nou in cursul acestei saptamani.

"Mesajul meu catre romani este ca ei ar trebuie sa inteleaga faptul ca nu putem trai fara demnitate (...) Cei care ne conduc trebuie sa stie ca, daca este cazul, voi relua greva foamei. Dar eu sper sa nu fie nevoie", a declarat Cristina Anghel la Realitatea .

Invatatoarea  a luat decizia dupa ce a fost vizitata de Inalt Prea Sfintia Sa Ioan Selejean, Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei. "Mi-a spus ca sunt atatea probleme in Harghita si Covasna, incat e nevoie de mine vie, pentru a le rezolva", a spus Anghel.

Dupa popularizarea cazului invatatoarei, alte doua cadre didactice au intrat in greva foamei: profesoara Dorina Lupse din Arad si o invatatoare din Falticeni.

Cadrele didactice protesteaza pentru pentru plata drepturilor salariale conform Legii 221/2008, care a fost apoi modificata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea