Social

#cafea # consum cafea #savoare cafea #descoperire cafea #consum corect cafea

Invata sa bei corect cafeaua! Cercetatorii au descoperit cum trebuie consumata

Obiceiul multora de a "trage" de o cafea ore in sir, cu inghitituri mici, nu este corect! Acesta este avertismentul cercetatorilor italieni, care au constatat ca multa lume nu stie cum sa bea corespunzator aceasta bautura, astfel incat sa se bucure la maximum de savoarea ei!

 

Avem o placere deosebita in a transforma cafeaua de dimineata intr-un ritual indelung, care se poate intinde si pe jumatate de zi.

Desi multi considera ca sorbirea lenta a cafelei, cu inghitituri mici, ii ajuta sa o savureze mai bine si sa se bucure de savoarea ei, studiul cercetatorilor italieni de la Universitatea din Napoli, publicat in Food Research International, demonteaza acest mit. Potrivit acestora, percepem mai bine gustul daca bem cafeaua mai repede si cu inghituri mai mari.

Cercetatorii ne asigura ca vom simti rapid diferenta intre modul in care percepem aroma cafelei, daca o consumam cu inghituri generoase, insa atentioneaza ca asocierea ei cu fumatul altereaza gustul autentic al bauturii.

Sursa foto: Karmin.tocka.com.mk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea