Social

#moldova #romania #inundatii

Inundatiile fac prapad in Moldova: 11 oameni au murit intr-o noapte

Zece persoane < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/au1" title=" Au ">au murit in noaptea de luni spre marti in judetele Botosani si Suceava, dupa ce au fost luate de ape . Cinci dintre victime sunt din municipiul Dorohoi, iar patru din Suceava. O alta victima este un barbat de 63 de ani din comuna Ibanesti, acesta fiind luat de viitura in timp ce incerca sa-si salveze un animal. Inca un batran a murit in Iasi.

Peste 1.700 de oameni din judetul Botosani au fost evacuati, iar un adolescent de 15 ani este dat disparut. Doua echipaje ale ISU Botosani il cauta.

15 localitati din Botosani au fost afectate de ape in noaptea de luni spre marti, iar oamenii s-au urcat pe case sau in copaci, de frica sa nu fie luati de viituri. De asemenea, multi localnici au ramas blocati in podurile caselor. Sute de gospodarii au fost inundate.

Multe animale au fost luate de ape, copacii scosi din pamant, casele si lucrurile oamenilor au fost distruse, iar localnicii isi striga cum pot disperarea. Persoanele evacuate temporar, pana cand pericolul trece, au fost cazate fie la unitatile de invatamant din localitatile de domiciliu, fie la rude.

In Pod Buhai 100 gospodarii sunt inundate si oamenii nu stiu cum sa se mai salveze. 

Orasul Dorohoi, inghitit de ape

Cel mai mare prapad este in orasul Dorohoi, unde a plouat cu 163 litri pe metru patrat. Localnicii si-au parasit casele, de frica viiturilor inalte de peste 1,5 metri. Paraiale care strabat localitatea s-au revarsat si au inundat sute de gospodarii.

+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- Sirenele din Dorohoi au inceput sa sune din nou , in jurul orei 11.00, anuntand o noua alerta de viitura...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea